Webwinkel > Boekuitgaven

€ 15,00

100 jaar Harlingen van boven


Een uniek fotoboek met 127 luchtfoto's van de stad, in zwart/wit en kleur, over de periode 1919–2019. Wie in Harlingen woont kan zijn huis terug vinden!


De prijs van het boek is € 15,- (exclusief € 5,-- verzending).

€ 19,45

75 Jaar Vrijheid


Deze kloeke uitgave bestaat uit twee delen: 
- een overzicht van de bezettingsgeschiedenis van Harlingen met vooral veel, deels nog niet eerder gepubliceerde foto’s
- en de historie van het Centraal Comité 1945, voortkomend uit die bezettingsgeschiedenis.
Het boek beslaat 224 pagina's; alle foto's zijn voorzien van onderschrift.


Jan Norg, die in 2005 het standaardwerk 'Harlingen en de Tweede Wereldoorlog' publiceerde, geeft in dit boek nog eens een bondig overzicht van de gebeurtenissen in Harlingen tijdens de bezetting. Het belangrijkste van zijn nieuwe bijdrage zijn echter de foto’s van Harlingen in oorlogstijd. En het is een indrukwekkende collectie geworden: maar liefst 138 foto’s waarin het Harlinger leven in die dramatische tijd wordt verbeeld. U zult, om een voorbeeld te noemen, een heel vertrouwde plek herkennen terwijl u ziet hoe Duitsers er een razzia uitvoeren. Op andere, even bekende plekken treft u geschut aan, of zijn versperringen aangebracht, en u beseft hoe de oorlogstijd het normale leven van de inwoners van toen beïnvloedde en ontregelde. Maar ook zult u Duitse militairen zien die zich vermaken in onze mooie stad en zelfs treft u ontspannen tafereeltjes aan met de Harlingers van toen in het zwembad. Al met al een belangrijke aanvulling op onze kennis van de stad in oorlogstijd en een belangrijke toevoeging aan het beeld dat we van die tijd hebben.

De memorabele geschiedenis van het Centraal Comité 1945, ook al verluchtigd door talrijke foto’s, volgt dan logisch op de bezettingsgeschiedenis. Het Centraal Comité kwam voort uit de Harlinger bevolking en vond z’n ontstaansreden in de Duitse bezetting. De Duitsers hadden, ook in Harlingen, het vrije verenigingsleven door bezetting en onderdrukking kapotgemaakt. Het hele maatschappelijke leven was door de oorlog en de onderdrukking door de bezetter en z’n Nederlandse handlangers verregaand ontwricht. Al direct na de bevrijding was er de behoefte om met de wederopbouw van de eigen samenleving in een vrije toekomst te beginnen. Het Centraal Comité is daar, op uitnodiging van het net weer ingerichte gemeentebestuur al meteen in mei 1945 aan de slag gegaan.


De speciale prijs van het boek is € 19,45 (exclusief € 4,55 verzending) In Harlingen wordt het boek na betaling op onze bankrekening van Oud Harlingen bij u afgeleverd zonder verzendkosten. Maar het boek is ook te koop bij Bruna, van der Velde en De Jong boekhandel.

€ 10,00

Bouwe Smits, handelaar in van alles


Bouwe Smits zetelde tientallen jaren in zijn paleis aan de Zoutsloot. Per bakfiets bracht hij kleur en fleur in de stad. Wie stapte niet bij hem binnen voor een kastje of petroleumstel? De herinneringen van zoon Geert Smits geven een ontwapenend inkijkje in het leven van een onvergetelijke ouwe seun!

De prijs van het boek is € 10,- (exclusief € 3,50 verzending). Nog een klein aantal op voorraad !

€ 10,00

Broersma treft Harlingen


Teruggekeerd in Harlingen gaat ouwe seun Jaap Broersma op zoek naar het DNA van de stad. In de Harlinger Courant publiceert hij herinneringen aan vroeger en hij kijkt met nieuwe ogen naar het Harlingen van nu. Jaap heeft iets met ogen en legde daarom de ogen van een aantal Harlingers op doek vast. 

Klik op het pijltje voor de inhoudsopgave.
Prijs exclusief verzending.

€ 10,00

Gaan jou met een Singeltsje om


'Gaan jou met een Singeltsje om' en meer Harlinger liedjes, verzameld door de werkgroep Se Suuden en Se Wuuden. 
De meeste liedjes zijn met notenschrift.

Klik op het pijltje voor de inhoudsopgave.
Prijs exclusief verzending.

Uitverkocht

Harlingen, mien stadsje 1


Boekje met 160 oude foto's/prentbriefkaarten van huizen en straten met beschrijving, uitgegeven door Oud Harlingen in 1970. De redactie schrijft dan: "Deze verzameling van kijkjes in het verre verleden wil geen andere pretentie hebben dan degenen, die voor deze goede oude tijd belangstelling hebben - en wie heeft dat niet - hierin van dienst te zijn."

Klik op het pijltje voor enkele namen van straten en gebouwen.

Uitverkocht

Harlingen, mien stadsje 2


Boekje met 112 oude foto's/prentbriefkaarten van huizen en straten met beschrijving, uitgegeven door Oud Harlingen in 1974. De 'stadgezichten' komen uit de collecties van het Hannemahuis, J.v.d. Meulen en D.A. Visser. Het boekje toont hoe Harlingen in 100 jaar is veranderd, met als doel 'oplossingen te vinden voor toekomstige veranderingen in onze oude stad'. 

Klik op het pijltje voor enkele namen van straten en gebouwen.

€ 17,50

Harlingen, mien stadsje 3


Boekje met oude foto's/prentbriefkaarten van huizen en straten met beschrijving, uitgegeven door Oud Harlingen i.s.m. Flevodruk, in 1990. Unieke foto's van onder andere amateur-fotograaf Jacob van Hulst (omstreeks 1911) en uit de collecties van mw. G. de Jong, de heren F. Zeijlmaker en D.A. Visser en Flevodruk Harlingen.

Alleen nog als 2de hands verkrijgbaar, informeer bij de penningmeester. Nog enkele exemplaren.
Prijs exclusief verzending.

Klik op het pijltje voor enkele namen van straten en gebouwen.

€ 12,50

Harlingen, mien stadsje 4


Boekje met oude foto's/prentbriefkaarten van huizen en straten met beschrijving, uitgegeven door Flevodruk Harlingen i.s.m. Oud Harlingen in 2000. In het kader van Simmer 2000 koos de redactie 160 beelden uit de collecties van de heren J. van der Veen en D.A. Visser en uit het archief van de Harlinger Courant. Een echte aanrader!


Klik op het pijltje voor enkele namen van straten en gebouwen.
Prijs exclusief verzending.

Uitverkocht

Harlingen, mien stadsje 5


Boekje met 160 oude foto's van bedrijvigheid in Harlingen, uitgegeven door Oud Harlingen in 2007. Dit boekje neemt u mee op een 'rond'wandeling langs timmerlui, schaapherders, snoepfabrikanten: u ziet ze allemaal aan het werk. Redactieleden Gerry Kuijper en Greet Roos maakten dankbaar gebruik van foto's van tientallen particulieren en bedrijven en het Hannemahuis.


Af en toe nog als 2de hands verkrijgbaar, informeer bij de penningmeester.
Klik op het pijltje voor een indruk van de inhoud.

€ 15,00

Harlingen, mien stadsje 6


Als er één bedrijf nauw verbonden was met Harlingen, dan wel scheepswerf Welgelegen. Hier werkten hele generaties Harlingers. Tot midden jaren negentig klonken de geluiden van de werf in de binnenstad. Het boekje bevat oude en nieuwe foto's houtskooltekeningen en verhalen 'fanne helling'. Uitgegeven door Oud Harlingen in 2009.

Klik op het pijltje om een indruk te krijgen van de inhoud.
Prijs exclusief verzending.

€ 15,00

Harlingen, mien stadsje 7


Boekje met oude én nieuwe foto's van alle bruggen in Harlingen plus wetenswaardigheden. Foto's: Alfons Willekes/Henry Drost. Verder uit de collecties van Anneke F. Visser, Jaap van der Veen, het Hannemahuis en de Harlinger Courant. Uitgave van Oud Harlingen, 144 pagina's.


Klik op het pijltje voor meer uit de inhoud.
Prijs exclusief verzending.

€ 15,00

Harlinger VOC-commandeur in 1643


In 1643 zette de Harlinger ontdekkingsreiziger Marten Gerritsz Fries als eerste Europeaan voet aan wal op het huidige Russische eiland Sachalin. Auteur René Attema beschreef zijn reis in 112 rijk geïllustreerde pagina's als een spannend verhaal, bedoeld voor een breed publiek.


Klik op het pijltje voor meer informatie.
Prijs exclusief verzending.

Uitverkocht

Harlingers bij naam


Alle Harlinger bijnamen verzameld en gerubriceerd door Anneke F. Visser. Uitgegeven door Oud Harlingen in 2004; vormgegeven en gedrukt door Flevodruk Harlingen.

Dit boekje is helaas uitverkocht.

Klik op het pijltje voor enkele voorbeelden van bijnamen.

€ 15,95

Harlinges, mien taaltsje - van pienehasses tot gatsjepanne


Wat maakt 'ons stadsje' zo apart? De zee en de havens natuurlijk, de steegjes en de monumenten. Maar vooral de Harlingers zelf, met hun eigen humor en hun eigen taal. 'Ut Harlinges' is meer Stads dan Fries en heel anders dan elders, in klank en muzikaliteit, in uitspraak en spelling, in woorden en uitdrukkingen. Daarvan staat nu eindelijk iets op papier!

Klik op het pijltje voor de complete inhoudsopgave. Prijs € 15,95 (exclusief verzending).

€ 12,50

Over Ieske van Nico van Pietsje van Sakkie en al die anderen


Verhalen over de opkomst en ondergang van de Joodse gemeenschap in Harlingen, en herinneringen aan de Joodse families die er niet meer zijn.
'Een mens is pas vergeten als zijn naam vergeten is'

Met een wandelroute langs 45 Struikelstenen en 9 gevelstenen, opdat wij niet vergeten.
Uitgave van de Vereniging Oud Harlingen en CC 1945 Harlingen, derde druk 2017.


Klik op het pijltje voor alle namen.
Prijs exclusief verzending.