Home

Harlingen, mien stadsje!

De vereniging Oud Harlingen wil het prachtige havenstadje Harlingen behouden de toekomst in loodsen. Daaraan werken we met tientallen actieve vrijwilligers en gesteund door 1500 leden. Hieronder nieuws vanuit onze vereniging, maar volg ook onze berichten op Facebook!


  25-02-2018, Vraagtekens bij bodemdalingscijfer TNO

  In 2054, na 30 jaar zout winnen, zal een groot Harlinger huis tweederde millimeter verzakt zijn, stelde TNO-geofysica Karin van Thienen 20 februari tijdens de tweede expertmeeting over de komende zoutwinning onder de Waddenzee. De Stichting Bescherming Historisch Harlingen neemt er kennis van, maar is wel verbaasd. 'Andere onderzoekers nemen de laatste tijd juist afstand van dit soort stellige rekensommetjes, omdat ze erkennen dat de onzekerheden te groot zijn.'  14-02-2018, Stichting wil Harlinger zoutwinning als pilotproject

  De Stichting Bescherming Historisch Harlingen heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat gevraagd de komende zoutwinning voor de haven van Harlingen als pilotproject te kiezen, om - in tegenstelling tot wat in Groningen is gebeurd - de veiligheid van de stad en zijn inwoners vóóraf door een pakket van maatregelen zeker te stellen.  11-01-2018, Voorzitter Anneke Visser ontvangt de gemeentelijke draagspeld.

  Voorzitter Anneke Visser ontvangt de gemeentelijke draagspeld voor al haar verdiensten ten bate van de Harlinger gemeenschap!  11-12-2017, Eerste exemplaar "Broersma treft Harlingen".

  Schilder en auteur Jaap Broersma reikt eerste exemplaar boekje uit aan Jeanine Otten.